tillbaka till FOC Arkiv

Frivilligträning 08-09

Tabeller och sammanfattningen finns det länkar till nedan.
Kommentarer hittar du längre ned på sidan.

Tabeller Matchsammanfattning

Utmärkelser:

Vinnare FT 08-09: Kenneth Larsen
Första målet: Håkan Jonasson
Mål 100: Marcus "Zlatan" Ericsson
Första målet 2009: Marcus "Zlatan" Ericsson
Högsta snitt: Anne Larsen
Vinnare poängligan: Markus "Markovic" Agebjörn
Julklapp 22/12: Lars Essén
Utlottningspriset (minst 13 träningar): Robin Karlsson
Bästa tjej/kille FT 08-09: Matilda Agebjörn

Player of the Month:

Oktober (5 omg): Jimmy Klingstedt
November (4 omg): Matilda Agebjörn
December (5 omg): Robin Karlsson

Kommentarer

Omg 1: 081002
Premiären avklarad, 29 spelare på planen, GM med sekretariatet och 6 fans på Ljungvallen denna kväll. Vi kom igång lite sent då Pelle och Bengt ville informera lite. Jansson som titelförsvarare och Mattias som 2:a förra FT fick dela. Maradona var domare. 3 FT-debutanter; Tobias, Andreas och Anders. Matchen som sådan blev otroligt jämn, Mattias lag började starkast målmässigt men Janssons lag kom i kapp, inte ens 20 minuters sista-mål-spel kunde skilja lagen åt, 6-6 och det blev shout-out. Lasse K sköt första för Mattias lag, över hela planen i stolpen och stannade på mållinjen. Danny som gjort ett självmål under matchen kunde nu avgöra och mycket riktigt, snyggt mitt i mål. Slutresultat 7-6 och 4-1 i poäng för Janssons lag. Håkan Jonasson gjorde första målet FT 08-09, pris nästa omgång.
Priser för FT 07-08: Jansson fick sin buckla graverad med sitt namn för andra gången, nu får han ha den till ett par veckor före FOC 09. Mattias fick en skopåse och en keps från Vattenfall för FT Goalie. Jansson fick en FOC 08 Tröja för att han vann poängligan. Fler priser kommer.
OBS!! Nästa omgång av FT på fredag 10 oktober 18:30.
 
Omg 2: 081010
26 spelare och GM som sekretariat, mycket bra för att vara en fredagskväll. Efter lottning fick Jimmy och Danny välja lag. En ganska jämn match fram till att en kvart återstod då lämnade Lasse K målet och satte fart på Jimmys lag den berömda ketchupeffekten, han kvitterade genom en perfekt nick på hörna och hann lite senare med ett mål till. När det var dags för sista målet var ställningen 6-3 till Jimmys lag. Markovic avgjorde sedan det hela; slutresultat 7-3 och 4-1 i poäng till Jimmys lag. Efter matchen var det dags för Pre FOC goes North V specialpris, närmast kon gällde, priset vanns av Zlatan, prisutdelning på bussen. Håkan J fick en Bingolott som köpts av Tuna Södra och en FOC/IKTS Mössa som pris för första målet FT 08-09. Mattias fick en FOC 08 Tröja för sin andraplats FT 07-08. Fler priser kommer. Nästa gång väljer någon av; Jansson, Matilda, Jimmy och Markovic. Domare i kväll var återigen Maradona och är det ingen annan som vill döma så upprepar sig nog historien på torsdag.
 
Omg 3: 081016
Återigen en maratonmatch 10 omgångar shout-out innan det var avgjort. 23 spelare i kväll, GM skötte anteckningarna och Bengt var på plats en halvlek och det räcker för poäng. Markovic och Jansson fick välja. Markovic lag ledde hela vägen men när det kom till sista målet var det segt, till slut kunde Thom avgöra med ett shout-out skott nu från halva plan. 6-4 till Markovic och 3-2 i poäng. Thom fick en FOC Tröja 08 för sin vinst i Busligan FT 07-08. Inte så mycket priser kvar nu att dela ut från FT 07-08.
 
Omg 4: 081023
Matilda och Jimmy valde, Jimmy fick börja efter lott. Den tidigare så säkre Lasse K hade idag tvål på händerna (eller om han var lite för het) och vips var det 2-0 till Jimmys lag, båda returerna inprickade av Anders H. Matildas lag hade mer av spelet under hela matchen men Fredde N formligen spikade igen målet. Reduceringen kom men strax efteråt drog Danny iväg och efter ett väggspel med Andreas A bombade han in bollen till 3-1 för Jimmys lag. Matildas lag radade upp chanser och till slut fick man in bollen 2-3 och det var ställningen inför sista målet. Jimmy satte själv spiken i kistan efter ett massivt tryck från Matildas lag, men det är målen som räknas. Slutresultat 4-2 och 4-1 i poäng. 27 spelare, GM sekretariat, Pelle N och Bengt fanns på plats. Danny fick sitt pris för 3:e platsen FT 07-08 en FOC Tröja 08. FT Premiär för Johan Höckerfelt och Jocke K säsongsdebuterade.
 
Omg 5: 081030
Äntligen FT-väder, Ljungvallen var som en rejält grusad risodling eller om ni hellre vill en 50-meters bassäng med grusbotten. GM jobbade flera timmar med dikning innan matchen, Panamakanalen släng dig i väggen. Trots det kom det 23 spelsugna lirare till "The gravelpit". Dessutom GM och Bengt båda 3 poäng efter slantsingling. Jimmy och Matilda valde lag, Matildas lag ledde hela matchen men med matchens sista spark gjorde Apa sista målet, kvitterade till 3-3 och därmed vann Jimmys lag med 3-2 i poäng. Värdig vinnare av Player of the Month Oktober blev Jimmy. Grattis, prisutdelning nästa FT. Ronnyaldo hade höstlov och passade på att begå säsongsdebut. Kvällens stora behållning: MP:s pärla mitt i krysset, otagbart (Kenta var statist). Fem omgångar avklarade,  1/3 av FT är spelat, nu läggs snitten ut för de med 5 omgångar. Nu börjar kampen om PotM November, nästa gång delar Jimmy och Danny.
 
Omg 6: 081106
22 spelare på banan, GM och Sandra (krasslig) skötte pappersarbetet och Bengt hejade på, alla fick 2 poäng. Matchen då, Danny fick börja välja och Jimmy fick bollen. Jimmys lag tog ledningen och höll den hela matchen. Enda smolket i glädjebägaren var att Dannys lag tack Zlatan gjorde det sista målet. 9-4 blev slutresultatet och 3-2 i poäng för Jimmys gäng som lägger ytterliggare en poäng till sitt försprång. Bäst på plan i kväll Lasse K som mittlås och Fredde N som målvakt båda i Jimmys lag. Pris för PotM Oktober delades ut till Jimmy i form av en Bingolotto Julkalender som FOC United köpt in från IKTS. Nästa gång delar Thom och Jimmy.
 
Omg 7: 081113
25 deltagare varav 23 deltog i spelet, GM pappersarbete 3 poäng, Bengt 2 poäng. Jimmy och Thom valde, det här blev den mest ojämna matchen hittills, så kan det bli ibland. 8-0 till Thom och 4-1 i poäng. Pelle N var med på planen för första gången denna säsong, Robin A gjorde säsongsdebut efter ett uppehåll på många år. Han hann med att göra ett äkta hat-trick i andra halvlek. Samma killar får välja nästa gång också.
En ny regel infördes inför denna omgång: Man får inte vid långsidorna förpassa bollen nerför slänten eller uppför den andra slänten själv för att få fördelen att lyfta upp bollen. Bollen går vid sådan handling över till motståndarna som sätter igång spelet på snabbaste sätt.
 
Omg 8: 081120
Thom började välja och Jimmy fortsatte, det såg ut att bli två jämna lag men Jimmys lag drog iväg målmässigt och ledde ett tag med 7-0. Thoms lag kom igen lite i andra halvlek och kunde snygga till siffrorna, dessutom gjorde de sista målet och fick därmed med sig 2 poäng (Jimmys gäng 3 poäng, vilket rim). Slutsiffrorna blev 9-4. Markovic glänste med 5 mål. Zlatan fick lämna matchen tidigt men får p.g.a mångårigt FT-deltagande sina poäng. 28 spelare, GM 2 poäng och Bengt 2 poäng. Nästa gång väljer Jimmy och Matilda. Dags att kora Player of the Month November nästa omgång, formstarkast i november är Maradona 10 poäng följd av en kvartett på 9 poäng; Mattias, Thom, Kenneth och Matilda, det här blir spännande! Kenta fick pris för FT Veteran förra säsongen, en FOC Tröja 08.
 
Omg 9: 081127
Vem som vinner Player of the Month November avgörs nästa torsdag, det står mellan Matilda, Thom och Kenneth. Alla har lika många poäng och samma målskillnad (odds får inte avgöra PotM-tävlingar). det hela kommer att avgöras med en liten tävling innan vi kör igång matchen. 28 spelare i kväll plus GM (3 p) och Bengt (2 p). Pelle D gjorde säsongsdebut, Erik Larsson debuterade. Matilda och Jimmy valde och det blev en mycket jämn uppgörelse på en svårspelad "Gravelpit". Matchen slutade 3-1 i Matildas favör och det blev 4-1 i poäng. Nästa runda blandar Matilda och Thom. Prisutdelning; Pelle Degerman fick pris för FT Goalie förra säsongen, en FOC Tröja 08. Därmed ska samtliga priser vara utdelade.
 
Omg 10: 081204
Vi började med att avgöra PotM November, det var Matilda, Kenneth och Thom som gjorde upp. Det gällde att komma så nära som möjligt men ändå förbi en dragen linje. Thom började och kom förbi linjen med c:a 2 meter sedan var det Matildas tur hon kom precis över linjen, helt perfekt. För Kenneth var det bara att försöka skjuta bort Matildas boll och det var på håret att han lyckades men ändå inte. Player of the Month November: Matilda Agebjörn. Priset blev en Bingolott som FOC United köpt av Tuna Södra. Nu till matchen, match och match förresten det blev aldrig tal om någon match. Thoms lag körde igång i fullt tempo och snart var det 4-0, Matildas lag var inte på tårna några av spelarna hade cementerats fast på "Gravelpiten". Matchen slutade 12-5 och 4-1 i poäng för Thoms gäng. 27 spelare,  GM och Bengt fick 3 poäng. Vid fikat efteråt märkte vi att mål 100 var det sista som hände i kvällens match, målskytt; Zlatan. Pris för mål 100 vid nästa omgång. Nästa omgång delar Thom och Jimmy. Nu är tävlingen om Player of the Month December inledd, 5 omgångar i december.
Det är fortfarande väldigt ovisst, många har fortfarande chansen att ta hem FT 08-09.
 
Omg 11: 081211
Ett ganska svårbemästrat underlag på "Gravelpiten" i kväll, men matchen höll ett högt tempo och spelet var stundtals riktigt bra. 25 spelare + GM (2 poäng) och Bengt (3 poäng). Jimmy och Thom valde och det blev en av de jämnare matcherna denna säsong, sista målet kom dock väldigt snabbt en hörna från Maradona som styrdes oturligt i mål av en försvarande spelare. Måste nämna Mattias E som åkte själv från Vimmerby när luciafirandet på dagis var överstökat, han var väl högst en kvart sen. Starkt jobbat! Matchen slutade 4-3 för Jimmys lag och det blev 4-1 i poäng. Zlatan fick pris för mål 100, en Sverigelott som genererade 100:- mycket passande för mål 100. Nästa runda delar Jimmy och Kenneth. En matematiker som jag känner hävdar att det avgörs bland de 6 första, förutsatt att alla i toppen kommer de sista 4 omgångarna. Spänningen stiger!!
 
Omg 12: 081218
Jimmy kunde tyvärr inte delta så det blev Kenneth och Thom som fick dela. Matchen blev väldigt jämn men det blev Kenneth lag som drog det längsta strået trots underläge i paus. Slutresultat 4-2 och 4-1 i poäng, Bengt fick 3 poäng och GM 2 poäng. Sammanlagt 29 deltagare. Nästa omgång delar Kenneth och Jimmy. Tre spelare har full poäng i december; Kenneth, Anne och Robin K, två omgångar kvar av decembertävlingen.
Utlottning av julklapp bland alla deltagare som stannar kvar efter matchen, dragning i klubbstugan.
 
Omg 13: 081222
Julklappen som lottades ut efter FT vanns av Lasse Essén, Grattis och God Jul. 22 spelare i kväll och en del fans; GM 2 p, Bengt 2 p, Jimmy 3 p och Mathias K 2 p. Matchen blev återigen väldigt jämn, ställningen var 2-1 till Kenneths lag inför sista målet, men Thoms lag gjorde sista målet. Matchen slutade därmed 2-2 och poängen blev 3 till Thoms lag och 2 till Kenneths gäng. Nästa omgång delar Kenneth och Jimmy, Robin leder nu PotM december en poäng före Kenneth, spännande på flera sätt alltså.
 
Omg 14: 081226
Robin K blev Player of the Month December på 19 av 20 möjliga poäng. Några minusgrader på Gravelpiten i kväll, 27 spelare och vid sidan GM 2 p och en krasslig Jennie 3 p. Slaktar´n och Lina gjorde säsongsdebut medan Jens J och Thomas Söderlund debuterade. Kenneth och Jimmy valde matchen var spelmässigt hyfsat jämn men resultatet skenade iväg på slutet och hamnade till sist på 6-1 vilket gav 4-1 i poäng för Kenneths lag. Nämnas kan att Kenta gjorde hela 4 mål det sista inprickat på halvvolley över en uppgiven Hubbe. Med största sannolikhet det snabbaste "sista målet" i FT:s historia. Maradona hann bara blåsa "sista målet" så befann sig bollen i maskorna. Nästa omgång är ledaren Kenneth i Thailand så det blir Matilda och Robin som får dela. För Matilda räcker det med att vinna matchen en trepoängare tar henne upp jämsides med Kenneth men Matilda har då en träning mer. För Robin gäller "bara" full pott och han behöver dessutom bättra på sin målskillnad med 9 mål för att gå förbi Kenneth. Kenneth som har svårt att påverka skeendet får hoppas på Robins lag.
 
Omg 15: 090102
19 spelare i kylan och så GM förstås (3 poäng). Matilda och Robin valde. Matildas lag så ut att gå mot seger och hade som mest 4 mål upp men Robins lag kom igen och avgjorde med sista målet, slutresultat 7-6 och 4-1 i poäng för Robins lag. Detta innebär att Kenneth håller undan på bättre målskillnad än Robin. Första målet 2009 prickades in av Zlatan, utlottningspriset vanns av Robin K (Paradischoklad och 2 Sverigelotter). Antovic, Johan P och Ari gjorde säsongsdebut så här på sluttampen. Alla priser delas ut efterhand, förstapriset som vanligt på FOC Fest 09. Peter J vann hela potten på FOC Oddset 600:- då han var den ende som spelat på Kenneth, 20:- x 30 i odds

Väl mött igen FT 09-10! Preliminär start 1 oktober 18:30
Upp

horizontal rule

all rights reserved ® FOC United
  2009-01-14 17:07