tillbaka till FOC Arkiv

Frivilligträning 07-08

Tabeller och sammanfattningen finns nu på egna sidor, länkar nedan.
Kommentarer hittar du längre ned på sidan.

Tabeller Matchsammanfattning

Utmärkelser:

Vinnare FT 07-08: Peter Jansson
Första målet: Jocke Apa
Mål 100: Jocke Apa och Thom S. Karlsson
Första målet 2008: Danny Larsen
Högsta snitt: Pelle Degerman
FT Rookie: Mattias Eek
FT Veteran: Kent-Roger Svensson
Vinnare poängligan: Peter Jansson
Julklapp 20/12: Daniel, Alexander och GM
Utlottningspriset (minst 12 träningar): Sandra Agebjörn
Bästa tjej FT 07-08: Matilda Agebjörn
Busligan: Thom S. Karlsson
FT Goalie: Mattias Eek

Player of the Month:

Oktober (4 omg): Anne Larsen
November (5 omg): Peter Jansson
December (4 omg): Fredrik "F2" Svensson

Kommentarer

Omg 1: 071004
Första FT-omgången avklarad med ett av de bästa premiärdeltagarantalen "all time"; 25 spelare och dessutom Lasse Karlsson, 2 p, som domare (skadad) och FT Arena manager GM som fick 3 poäng, totalt 27 närvarande. Vi lottade vilka som skulle dela och lotten föll på Daniel och Kenta. Daniel fick börja så Kentas lag fick bollen. Nu började Jocke Apas show fyra mål innan halvtid och pris för första mål FT 07-08, totalt 5 mål. Matchen slutade 7-2 efter den längsta "Shoot-outen" i FT:s historia, 20 minuter utan avgörande, därefter gick vi igenom nästa alla spelare innan Jocke K satte sin långboll och när Kenta därefter missade var 4-1 i poäng klar för Daniels lag. Efter fem skott över hela planen på tomt mål minskades avståndet till halva planen men det krävdes 5 skott på det avståndet också. 
Fem debutanter på plats i kväll; Håkan Karlsson, Alexander Isomettä, Robin Karlsson, Mattias Eek och Martin Öst. Lasse Karlsson gjorde en bra domarinsats och GM hade gjort ett bra jobb med arenan. Sven och Pelle D var också på plats men inte halva matchen som krävs för att få poäng.
 
Omg 2: 071011
En regnig "Gravelpit" i kväll och aldrig har det varit så många spelare på planen under FT:s historia; 30 taggade lirare dessutom Sandra som sekretariat (2 poäng) och GM (3 poäng). Efter lottning blev det Jimmy och Mattias som fick dela, Jimmy var inte så glad åt att dela men gjorde det i alla fall. Det blev en tät drabbning och när sista målet annonserades var ställningen 7-6 till Jimmys lag, sista målet fixade Jocke till Mattias lag (Tjejernas lag) och därmed vann de med 3-2 i poäng. Mattias var för övrigt kung i målet och gjorde flera avgörande räddningar. Debutanter: Marcus Nilsson och Malin Nilsson. Jocke Apa fick pris för första målet 07-08; En gympapåse bra till fotbollsskor innehållande en FT-mössa och lite andra småsaker. Danny fick en tablettask för sin "vinst" i Busligan förra säsongen.
 
Omg 3: 071018
Det var sex spelare i topp inför kvällens omgång lotten föll på Anne och Thom som fick välja. Vi var 28 spelare och så var det GM (3 poäng) som förde matchrapport, Bengt (3 poäng) och Frida (3 poäng), sammanlagt 31 deltagare. Matchen var tät och jämn men Annes lag hade lite mer flyt och med Pelle D som sista utpost var det som förgjort att få in bollen. Thoms lag hade mest av spelet men det är som alla vet målen som räknas. Sista målet gjorde Maradona i Thoms lag efter bara några sekunder av "sista målet"-spelet. 4-2 i mål och 3-2 i poäng för Annes lag. Klart är att Anne delar nästa gång och har ett bra läge att ta hem Player of the Month Oktober, vem det blir mer som delar lottas bland fyra spelare på 9 poäng och +7 i målskillnad. Debutanter i kväll; Fanny och Amanda i spelet och Frida som supporter.
 
Omg 4: 071025
Nytt rekord igen 33 spelare det är fantastiskt!! Anne såg till att vinna Player of the Month Oktober hon valde tillsammans med Johan M, matchen var väldigt jämn och det var oavgjort 3-3 när det vardags för sista målet inget av lagen kunde avgöra så det blev "shoot-out" och den avgjorde Kenneth med första skottet för Annes lag, Jansson missade sin replik och därmed blev det 4-3 och poängen 4-1. Vi fick se några snygga långskott ikväll Zlatan och Matilda stod för fina strutar. Priset till Anne bestod av en godispåse och en trisslott. Nu börjar jakten på PotM November fem omgångar på er att vinna.
 
Omg 5: 071101
En ljummen kväll på "Gravelpiten", Anne och Daniel fick dela och det blir efter kvällens resultat de båda nästa gång också. Annes lag fick en dålig start och hängde med huvudena och verkade inte tro på sig själva. Daniels lag var rappare och hade flytet som behövs. I andra halvlek jämnades spelet ut betydligt, men det är målen som räknas. Årsdebut för Smé och Mönsteråsdivisionen, det gick inte så bra för Smé men Mönsterås tog fyra poäng var. Ny ledare killen som alltid är med i toppen, kanske dags att gå hela vägen; Daniel. 8-4 blev resultatet och 4-1 i poäng till Daniels fördel. GM och Bengt fick 2 poäng, sammanlagt var vi 32 deltagare, mycket bra.
 
Omg 6: 071108
Över 30 spelare igen, 31 på plan och GM skötte pappersarbetet, han fick 2 poäng på lotten i kväll. Daniel och Jansson fick dela då Anne inte var på plats. Matchen var väl inte helt jämn och sedan ett par skador kom till så var Lag Daniels chanser små. Maradona hade dock ett sista mål inne men efter vilda protester från Janssons lag dömdes målet bort och strax efteråt avgjorde Kenneth för Janssons lag 6-1 blev resultatet och 4-1 i poäng. Mycket gnäll på Domaren (Maradona) så från och med nu turas vi om och döma om det inte kommer någon lämplig extern kandidat. Vi börjar uppifrån så det blir Janssons tur nästa gång. Man kan avsäga sig domarposten men det kostar en poäng. Jag tycker nog att om alla hjälper till att sköta sig så är det inte så svårt att döma, erkänn om du tar med hand, lämna bollen om du gått för hårt fram och så vidare. Ola Karlsson och Jennie Agebjörn gjorde årsdebut. Nästa gång delar Jansson och Jocke Apa. Vinnaren där tar ett grepp om titeln PotM November.
 
Omg 7: 071115
Riktigt vintrig träning idag och det märktes på antalet, 20 styck med GM (2 poäng i kväll), planen var bitvis täckt av packad snö, på några ställen sand och lite fläckar med is här och där. Många härliga dueller vid snövallarna och flera snygga dyk efter bollen över vallen. Jansson och Jocke Apa delade, Jansson fick dessutom döma. Janssons lag började starkt men i andra halvlek vid ställningen 6-1 började Jockes lag att hämta in och när sista målet började var ställningen 6-5 och Jocke kunde ha vunnit med 3-2 men istället avgjorde Jansson själv på ett långskott, 7-5 och 4-1 i poäng. Nästa gång delar Jansson och Mattias, den sistnämnde blir domare.
 
Omg 8: 071122
Åter en träning på grus, lite snövallar kvar på sidorna bara. Flera av trotjänarna hade förhinder, men trots det 24 deltagare med GM (2 poäng). Mattias fick börja välja, och hans lag startade med att göra två mål. Men innan paus hade Janssons gäng hämtat upp till 2-2. Andra halvlek började med att Mattes styrkor återtog leningen, men sedan var det roliga slut för den här kvällen, fyra raka mål inklusive sista målet gav 6-3 och en 4-1:a i poäng. Nästa runda avgörs Player of the Month November och det är Jansson som har klart bästa läget. Det enda hotet är Danny men då krävs det att han får en fyrapoängare och Jasse en poäng, då blir det särspel då vi inte använder målskillnad o.s.v när det gäller PotM. På torsdag är det Jansson som delar igen, den här gången möter han kvällens domare Thom. Nu är vi förbi halvvägs, dags att skaffa sig position !!
 
Omg 9: 071129
Totalt 26 deltagare med GM (2p) och Bengt (3p). Jansson och Thom (dessutom domare) valde. Kändes som att Jansson fick till ett lite starkare lag, när sedan Ola Kling kom till efter sen ankomst blev det än svårare för Thoms garde. Klara 8-1 i mål och 4-1 i poäng. Maradona gjorde sista målet andra FT på raken, den här gången efter 30 sekunder. Jansson blev PotM November efter 5 raka 4-poängare vet inte om någon blivit PotM med full pott innan, pris på nästa FT. Nästa gång delar Jansson och Mattias, Danny blir domare. Nu inleds också Player of the month December, som omfattar 4 omgångar.
 
Omg 10: 071206
Sammanlagt 31 deltagare, GM fick 2 poäng. Jansson och Mattias valde och Danny var domare. Mattias lag hade 100% utdelning i första halvlek. Först dundrade MP in ett långskott i bortre krysset på en fin passning från Jocke Apa. Därefter var det ett långt lobbskott från Maradona som inte Fredde N kunde nå. Zlatan avslutade sedan trippeln med ett hårt skott i bortre i snäv vinkel. Tre snygga mål och MP:s är så här långt årets mål. Jansson själv hann med att kvittera innan paus. Andra halvlek startade Mattias lag i ett rasande tempo och Jocke Apa fick in ett långskott med ett "glidtacklingsskott". Men därefter gick det grus i maskineriet och Janssons lag gjorde 4 raka mål och tog ledningen, då var det återigen dags för Zlatan show, han kom snyggt förbi två backar och placerade in bollen vid stolproten, hopplöst för en skymd Fredde N. Matchen slutade 5-5 och Shout-out fick avgöra; Ola Kling satte sin långstraff då var vi i sjätte omgången, rafflande. Summering; 6-5 blev resultatet och 4-1 i poäng. Samma killar får välja även nästa omgång. Statistiskt sett bör det bli dags för mål 100 nästa gång (vi är uppe i 94 mål), pris till målskytten. FOC United bjuder på glögg och tilltugg efter matchen och så sjunger vi för Lasse K som fyller år.
 
Omg 11: 071213
25 deltagare, GM fick 3 poäng och Pelle N var domare och lyckades också singla till sig tre poäng. Jansson och Mattias valde, Janssons lag hade övertaget målmässigt genom hela matchen men på planen var det rätt så jämt. Det hela slutade återigen med långstraffar utan målvakt och här avgjorde Jocke Apa för Mattias lag; 4-2 slutade matchen och det blev 3-2 i poäng till Janssons fördel. Maradona hade glömt att dra ut tabellen och var lite osäker på hur många mål som behövdes till mål 100, arrangören bestämde att mål 6 denna kväll skulle räknas som de hundrade målet och det var det som Jocke Apa avgjorde med. Nu visade sig vid kontroll att det skulle ha varit det fjärde målet så Thom S Karlsson kommer också att få ett litet pris, så kan det gå! Efter matchen bjöd FOC United alla på Födelsedagslussefika då Lasse K fyllde 24 år denna dag. Glögg, lussebullar, pepparkakor och godis smakade bra efter holmgången på "Gravelpiten". Nästa omgång delar Jansson och Maradona, Mattias har samma poäng och målskillnad som Maradona så lägst odds avgör.
 
Omg 12: 071220
24 hugade spekulanter på plats GM fick 2 poäng i kväll, Jimmy var domare. Maradona och Jansson valde. Maradonas lag hade matchen till det var en kvart kvar, Janssons lag kom i kapp och sista målet inslaget av Anne på en darrig Maradona, betydde 4-3 i mål och 4-1 i poäng för Janssons lag. Nästa gång dömer Jocke Apa och det är Jansson och Mattias som delar. Thom fick pris (en påse Ahlgrens slädar och en Tia-lott) för det egentliga mål 100 och Jocke Apa kommer att få sitt pris nästa gång.
Julklapparna lottades ut till GM, Alexander och Daniel. Nästa gång ska det avgöras vem som blir Player of the Month December, bäst till ligger Jimmy på 11 intjänade poäng på de tre första rundorna. Skuggar på 10 poäng gör Mattias, Alexander och F2.
Tjejtävlingen är stenhård, vi kan konstatera att ingen tjej kan vinna FT men pris till bästa tjej delas ut. Anne 21 p, Sandra och Matilda på 20 p, vilken spänning. Malin måste spurta rejält för att komma i kapp.
 
Omg 13: 071227
28 deltagare i kväll. GM fick 3 poäng. En debutant i kväll; Andreas Lengyel. Domare var Jocke Apa. Mattias var tvungen att dra till Öland, så Maradona fick välja tillsammans med Jansson. Det blev två jämna lag som kämpade ända in i kaklet, sista målet fick avgöra, efter en frispark där Jocke först fick huvudet på bollen som därefter förpassades av Ola Kling via en nick in mot mål och där kunde till slut Johan knoppa in bollen. 5-4 och 4-1 i poäng för Maradonas lag. Så nu är det hårt i toppen. För tjejerna så gick nu Sandra och Matilda förbi Anne, spänningen fortsätter i den kampen också. Player of the Month December blev Fredrik "F2" Svensson som gick förbi Jimmy i kväll, pris på nästa FT. Nästa gång blir det återigen Jansson och Maradona som sköter laguttagningen. Det är också dags för första målet 2008.
 
Omg 14: 080103
Andra målet 2008 prickades in av Danny (pris nästa FT), det absolut första målet var ett självmål vilket inte räknas. 30 deltagare, Ronnyaldo gjorde säsongsdebut och Sabina (3 p) debuterade som supporter och GM var sekretariat (3 p). Johan M var domare. Matchen slutade 4-4 då Janssons lag gjorde sista målet inprickat av Lente som förövrigt var mer än lovligt het i kväll; samtliga 4 mål. Maradonas lag ledde annars hela tiden men resultatet får ses som rättvist då Janssons lag skapade ett flertal chanser i andra halvlek. Spänningen lever kvar in i sista rundan. Maradona är nu 2 poäng efter Jansson. Jocke Apa fick sitt pris för "mål 100", en påse godis och en TIA-lott. 23 personer har chans på utlottningspriset på sista FT. Det är 5 spelare som kan genomföra alla 15 FT om de dyker upp när det är dags för sista omgången.
 
Omg 15: 080110
30 deltagare på sista FT den här säsongen. GM och Anders L (FOC Media) fick 3 poäng, Bengt fick en 2:a. En debutant i kväll; Pierre Ringström. Sista matchen blev mycket tät och spännande, Janssons lag tog ledningen genom Matilda som gjorde mål på Maradona, innan halvtid kvitterade Jocke Apa på ett mäktigt skott. I andra halvlek var det ganska jämnt, kanske lite bättre från Maradonas lag, men strax innan matchslut nickar Danny in 2-1 och det är kört för Maradona vad det gäller titeln. Sista målet bombar Jansson in i krysset från lång håll en värdig avslutning av en lika värdig vinnare av FT 07-08. Peter Jansson har nu två inteckningar i ABBA-bucklan, prisutdelning på FOC 08, Bucklan och 500:-. Utlottningspriset vanns av Sandra Agebjörn. F2 fick pris för sin seger i Player of the Month December; Trisslott och choklad. Bästa Tjej FT 07-08 blev Matilda Agebjörn. Högsta snitt Pelle Degerman 3,40 och FT Rookie blev Mattias Eek som slutade på andra plats det blev en FT Mössa och en FOC Tröja 07 som pris. Peter Jansson vann också Poängligan med god marginal. Busligan vann Thom S. Karlsson, FT Goalie blev Mattias och Kenta utsågs till FT Veteran. Pris kommer också att utdelas till 2:an Mattias Eek och till 3:an Danny Larsen.
Väl mött igen FT 08-09!
Upp

horizontal rule

all rights reserved ® FOC United
  2008-02-01 00:00