tillbaka till FOC Arkiv

Frivilligträning 06-07

Tabeller och sammanfattningen finns nu på egna sidor, länkar nedan.
Kommentarer hittar du längre ned på sidan.

Tabeller Matchsammanfattning

Utmärkelser:

Vinnare FT 06-07: Mikael "Maradona" Agebjörn
Första målet:  Johan Myrén
Mål 100: Peter Jansson
Första målet 2007: Mikael "Maradona" Agebjörn
Högsta snitt: Robert Andersson
FT Rookie Robert Andersson
FT Veteran Pelle Nilsson
Vinnare poängligan: Markus "Markovic" Agebjörn
Julklapp 21/12: Mikael "Maradona" Agebjörn, Pelle Nilsson och Pelle Degerman
Utlottningspriset (minst 10 träningar): Cristoffer "Crille" Karlsson
Bästa tjej FT 06-07: Jennie Agebjörn
Busligan: Danny Larsen
FT Goalie: Lennart "Lente" Mjösberg

Player of the Month:

Oktober:  Mikael "Maradona" Agebjörn
November:  Daniel Gustavsson
December (5 omg. varav en i jan):  Lennart "Lente" Mjösberg

Kommentarer

061005 
Bra uppslutning på premiären, det kan man inte säga om lamporna som bara blev färre ju mörkare det blev, till slut hade vi inget ljus vid det ena målet. Daniel och Kenta fick börja välja eftersom de var bäst placerade i FT 05-06. Daniel fick börja välja och han fick 10 spelare i sitt lag och Kenta fick en man mindre. Det var svårspelat, mörkt som sagt och väldigt mjukt på det nya underlaget men det blir nog bättre. Daniels lag vann med 8-4 och 4-1 i poäng. Johan Myrén gjorde första målet. 
GM, Bengt och Henke (Domare) fick också poäng. Ny regel för i år; Ingen sidlinje utan först över kanten förpassar bollen in på banan så snabbt som möjligt, ingen kamp utanför planen. Sammanlagt 22 deltagare. Årets utlottningspris kräver 10 träningar.
061012
22 spelare och sammanlagt 24 deltagare på kvällens FT. Efter lottning fick Kenneth och Maradona dela lag. Det blev en väldigt jämn match där Kenneths lag hela tiden hade ledningen och båda lagen hade bra målvakter. Sista målet slog Maradona in själv och det betydde 5-5 och därmed 3 poäng till Maradonas lag och 2 till Kenneths. FT-debut av Pelle Degerman och Pelle (i Sandbäcken) Nilsson. GM fick 2 poäng och Domar´n 3 efter lottning. Något bättre belysning var det nu GM cyklade efter en lampa i Kristdala, Maradona fick tag på två i Vimmerby och Peter J hade med en från O-hamn. Nästa vecka hoppas vi det är klart med belysningen.
061019
Fortfarande samma lyse på planen, 28 personer på plats 20 spelare, 6 åskådare, Domar´n och GM. Lagkaptener idag var Thom och Maradona, den sistnämnde fick börja välja och valde väl rätt sett till matchresultatet 16-2 och 4-1 i poäng inget snack Thom var tyvärr lite skadad och fick gå av en bit in i andra halvlek. Markovic var het och gjorde hela 10 poäng; 7 mål och 3 assist. Premiär för Erik G som gjorde en stark insats för Maradonas lag.
061026
Sammanlagt 33 personer på "The Gravelpit" i kväll, på planen 24 taggade spelare. Nya belysningen var på plats och det var skillnad även om det inte skulle skada med ett par lampor till. Maradona och Jimmy delade, Jimmy fick börja i kraft av sin andraplacering (var spelad på oddset). Det blev hyfsat jämna lag där Maradona hade lite flyt med de spelare som kom strax efter uppdelningen. Maradonas lag vann i alla fall matchen rättvist efter många fina anfallskombinationer och ett bra försvarsspel, själv fick han stå i mål och släppte några enkla men räddade också några halvsvåra bollar. Jimmys lag hade svårare att träffa mål i sina attacker. Matchen slutade 7-3 och 4-1 i poäng. Domar´n var sjuk så Zlatan tog hand om sekretariatet. I och med denna seger blev Maradona Player of the Month Oktober, prisutdelning nästa torsdag då även Johan M ska få sitt pris för första målet. Nu börjar tävlingen om PotM November, nästa vecka räknar vi också snittpoäng (minst 5 träningar). Säsongsdebut i kväll för Smé och Jennie. Zlatan (PotM December FT 05-06) och Jansson (bäst snitt FT 05-06) fick en FOC/IKTS-mössa
061102
Lite mer vinterlikt i kväll med några minusgrader och en hård plan. Ganska tufft alltså detta gjorde att antalet spelare blev lite mindre men ändå väldigt bra; 17 stycken plus Domar´n, GM och Bengt (alla tre fick 3 poäng). Maradona och Henke fick välja, Henke började i kraft av sin andraplats. Vi blev 8 på varje lag men så dök F2 upp och förstärkte Henkes lag och det var nog det som avgjorde hela tillställningen. 11-5 till Henkes lag och 4-1 i poäng. Lentes första seger och Lasse K första 4-poängare. Ny ledare Henke, lägg märke till att så här dags förra året låg Henke och Maradona sist men nu är de i toppen, det svänger om FT. Kvällens prisutdelning; Johan M (första målet FT 06-07) fick en keps, en reflex, en kåsa, en chokladbit och en trisslott. Maradona (PotM Oktober) fick en chokladbit och en trisslott.
061109
22 man med GM som debuterade som sekretariat. Henke var sjuk så Maradona och Ola Kling fick dela. Maradona fick börja som sämre placerad och fick en man mer; 11 mot 10. Matchen slutade 6-3 och 4-1 i poäng. Två bra målvakter på planen i kväll; Hubbe och Pelle D. Sammanfattningsvis en tät och bra match med mycket bra spel.
061116
Roger Pettersson var och gästspelade i kväll första gången på dryga 5 år han hade med sig Jimmy som debuterade. Ola och Janne var med för första gången på planen. Det var Maradona och Daniel som valde lag i kväll. Daniel fick börja välja. Maradonas lag blev till slut en man mer då laget låg under när sista man anlände. Maradona var lika dålig i mål som Lente var bra i Daniels lag detta avgjorde till stor del tillställningen, matchen slutade 14-3 och 4-1 i poäng till Daniels lag. Det blev inget sista mål utan 20:15 fick det nya strafförfarandet användas för första gången. Långskott från ena kortsidan och så ska bollen in i mål på andra sidan. Miss av Jansson, Thom, Robert men Markovic satte sin. GM och Bengt fick tre poäng efter slantsingling. Nästa omgång kan det bli dags för mål 100.
061123
En kväll när The Gravelpit gjorde själ för namnet, regnigt och dystert men spelet värmde. Bra kämpainsatser från båda lagen, Maradona var kapten för det ena och Daniel för det andra, åtta man på varje sida + GM (2 poäng i kväll) som sekretariat, 17 sammanlagt alltså. Slutresultatet 8-7 till Maradona och 3-2 i poäng då Johan sköt in sista målet på just Maradona. Peter Jansson gjorde mål 100 från halva planen efter pet, vem som stod i mål? Maradona förstås! 
Prisutdelning bättre sent än aldrig 2:an och 3:an förra säsongen fick äntligen sina priser. Daniel som kom tvåa fick en chokladask och två trisslotter. Kenta som kom trea fick också en chokladask men bara en triss. Nu är det bara priset till förra årets FT Goalie som återstår; Fredde N utdelas när han dyker upp nästa gång. Nästa vecka får vi reda på vem som blir Player of the Month November, bäst till ligger Lasse K på 15 poäng skuggad av Daniel 14, spänningen stiger!
 
061130
23 som fick poäng denna afton 20 man på planen och så GM som sekreterare (3 p), Bengt och Roger P som åskådare 3 respektive 2 poäng. Maradona och Daniel valde och det blev två hyfsat jämna lag där Maradonas lag hade greppet i 80 minuter men sista målet kom oerhört snabbt och betydde att matchen slutade 7-6 till Daniels lag och 4-1 i poäng, snöpligt för Maradona och inte minst Lasse K som hade ledningen i PotM November nu gick titeln till Daniel istället. Segern för Daniel innebär att han nu rycker i tabellen 4 poäng ner till Maradona. Peter Jansson fick pris för mål 100 en bingolott (köpt av IKTS) och lite småplock från FOC:s lager. Nästa omgång börjar spelet om Player of the Month December (5 omgångar). FOC Oddset har slagit nytt omsättningsrekord; inte mindre än 1120:- är spelade på vinnare av FT 06-07, mest spelad är Maradona som ger 2 ggr pengarna.
061207
Rena följetongen men det var Daniel och Maradona som valde igen. Maradona fick börja i och med andraplatsen, en hyfsat jämn match men Maradonas lag var effektivast 9-3 och 3-2 i poäng då Kenta styrde in sista målet på skott från Markovic. En debut i kväll Robert Andersson. Fredrik Nilsson fick äntligen sitt pris för FT Goalie 05-06 en tygpåse med saker från FOC:s lager och en Trisslott. Daniel PotM November ska få sitt pris 14/12. Sammanlagt 23 man på "The Gravelpit", GM tog hand om pappersarbetet och lottades återigen till en 3-poängare.
061214
Följetongen med Daniel och Maradona i topp fortsätter, och med tre gånger kvar känns det lite som att det står mellan de två. 22 spelare och GM som sekretariat gjorde upp, Maradona lyckades bäst med att få ihop ett slagkraftigt lag. Han tog hand om målet i första halvlek och bytte med Lente i andra, Maradona höll nollan och Lente "Cech" Mjösberg släppte bara ett mål. Daniel som vaktade det andra målet fick vittja 6 gånger och ändå gjorde han  många bra räddningar. Sammanfattningsvis 6-1 och 4-1 i poäng för Maradonas gäng, i och med detta ligger Daniel och Maradona på samma poäng, lika många matcher men Maradona har bättre målskillnad. GM fick 2 poäng vid kvällens slantsingling. Debut för Lasse E och årsdebut för Fredde A och Örjan (på planen). Daniel fick pris för Player of the Month November; En tygpåse, en keps, en kåsa, en reflex, en penna, en TIA-lott och en bingolott. Nästa omgång lottar FOC United ut julklappar bland alla som deltar.
061221
20 deltagare sammanlagt i kväll, vid sidan GM (3 p), Sandra (2 p) och Gert (2 p). Matchen mellan Maradonas lag och Daniels slutade 6-1 och 4-1 i poäng till Maradonas fördel. Lente höll återigen nollan en halvlek och seglar upp som en favorit till FT Goalie 06-07. Jennie var med och gjorde två mål, ett var sista målet som gav pappa Maradona fyra poäng. Maradona hade lite flyt då Danny kom sent och hade inte Maradonas lag legat under med ett mål så hade Danny gått till Daniels lag, taktiskt av Kenta som var målvakt i första halvlek att släppa till ett tidigt mål, förresten var målskytten Daniel. Julklappsutlottning var det direkt efter matchen, tre julklappar lottades ut tillsammans med tre trisslotter. De lyckliga vinnarna blev Maradona, Pelle N och Pelle D, Grattis!! Alla som ville fick också vara med och tippa ett julstryktips, insats 20:-/man och det blev ett system på 288 rader med joker + 2 enkelrader. Bara att hålla tummen. 
061228
Tipset gick så där, flera 10:or men ingen utdelning. 23 spelare i kväll och vid sidan GM (2 p), Sandra (3 p) och Bengt (2 p). Slaktar´n och Lina årsdebuterade och Dennis Pettersson gjorde debut. Kvällens drabbning som återigen regisserades av Daniel och Maradona slutade med en seger för Maradona 4-3 och 3-2 i poäng. Maradona har nu kopplat ett stadigt grepp om FT 06-07 men "it aint over until the fat lady sings"! Matchen präglades av mycket kamp och inte så mycket skönspel men vi bjöds på ett par riktigt snygga mål; ett läckert mål i nättaket av Lente på inlägg från Slaktar´n. Det andra målet också ett av FT:s snyggaste mål, ett kanoninlägg från Fredde A som Slaktar´n mötte med en perfekt tjurnacke i bortre krysset inte en chans för Dennis i målet. I övrigt kan noteras att Lente återigen befäste sin position som het kandidat till FT Goalie, detta efter sin insats i målet i andra halvlek med många kvalificerade reflexräddningar. Nästa omgång får vi se Sälen på The Gravelpit, dessutom pris till första målskytt 2007, utlottning av ett pris bland de som har gjort 10 eller fler FT (närvaro krävs) och FOC Media dyker upp för rapportering. Titeln Player of the Month December kommer också att bäras av någon efter nästa omgång, de tre som ligger närmast till har alla 14 poäng; Lente, Robert A och Maradona. Väl mött!!
070104
Så där då var det slutligen det 13:e FT (sedan vi började med tävlingen) helt avgjort vinnare av FT 06-07 är Maradona hans andra inteckning i ABBA-pokalen och 500:- kontant prisutdelning på FOC Festen i sommar. Sista matchen var väldigt jämn men med hjälp av sista målet slutade matchen 6-6 och därmed fick Maradonas lag 3 poäng och Daniels lag 2 poäng. Sista målet på en superkanon rakt upp i krysset av Thom, en härlig avslutning. Första målet 2007 prickades in av Maradona med högern vid Sälens bortre stolpe. Det var två gamla FT-veteraner som stod för flest mål Maradona tre och i andra laget gjorde Slaktar´n tre mål. GM fick i kväll 2 poäng lika många poäng fick också FOC Media; Anders Lagerman som bevakade FT-avslutningen. Sammanlagt 26 deltagare på "The gravelpit". Årsdebut i kväll av Antovic, Sälen och Oscar (Kuten). Player of the Month December blev Lente efter särspel (mot Maradona och Robert A), priset blev en tygpåse med olika FOC-priser och en bingolott samma uppsättning priser fick han också för titeln FT Goalie 06-07 en FT Mössa tyckte FOC-generalen att han kunde behöva också om det nu blir kallt någon gång. Samma pris fick också Maradona för första målet 2007. Bland de som närvarade och som dessutom gjort minst 10 FT lottades ett pris ut detta vanns av Crille. Robert fick en FT Mössa för årets FT Rookie. Pelle N fick en FT Mössa för årets FT Veteran. Poängligan vanns av Markovic utan konkurrens. Bästa tjej blev Jennie. Tvåa i FT 06-07 kom Daniel och trea blev GM tätt före Crille. Alla priser delas ut efter hand, detsamma gäller alla er som vunnit på FOC Oddset era vinstpengar kommer, Maradona gav 2,00 ggr pengarna. Nu är det bara att ladda batterierna om c:a nio månader är det dags igen; FT 07-08.
Ett stort tack vill FOC United ge Gunnar "GM" Mjösberg tillika Ljungvallen Arena Manager dessutom FOC Arena Manager, DU har gjort ett enastående arbete som vi alla verkligen uppskattar.
Upp

horizontal rule

all rights reserved ® FOC United
  2008-02-01 00:00